LOCATIE & TIJDEN

Het Stift 13, 

7595 LE, Weerselo

info@restaurantdestiftsschuur.nl

 

wo. tot en met zo. geopend vanaf 11.00 uur

Diner, aan tafel tot 20.00 uur

Hier vindt u de dagen met de aangepaste openingstijden.

RESERVERINGEN

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

U kunt reserveren via

+31 541 661 420

© 2016 Restaurant De Stiftsschuur - Creatie en realisatie, Vliegende Varkens

Momenteel hebben wij plek voor:

- gedreven en spontane medewerker in de bediening die past in ons frisse en jonge team voor een aantal vaste uren per week

- BLOG -

WIJ INSPIREREN U GRAAG OP ONZE BLOG. DAARNAAST TREFT U HIER MEER INFORMATIE OVER DE STIFTSSCHUUR.

Wilde taferelen...

Voor het vijfde jaar op rij organiseren we "Stift Going Wild". Het is geweldig om de animo elk jaar te zien groeien, zelfs zo dat we dit jaar al diverse reserveringen hadden van mensen die op voorhand zonder het menu en zelfs de datum te kennen een tafel hebben vastgelegd. Het is echt hartverwarmend om deze erkenning te krijgen als je iets organiseert om je grote passies samen te brengen!

 

Het jagen, verwerken en bereiden van het wild behoort tot een van de meest pure en duurzame vormen van voedselwinning en benutting van onze omgeving, te grote aantallen zijn schadelijk voor de populatie zelf (de oprukkende Afrikaanse varkenspest en de vogelgriep zijn hier een zeer actueel voorbeeld van) en de weggenomen dieren vinden hun weg in de voedselketen als het meest duurzame en tevens smaakvolle stukje vlees.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar dat is het in dit uitzonderlijke geval nou eenmaal juist níet.

Voeg hier de wijnen bij die Linda met haar leverancier uit heeft gezocht en je hebt de basis voor een fantastische avond. Het menu staat inmiddels online en er zijn nog een paar tafels beschikbaar.

 

Wild eten is hip! Na alle toestanden in de vleessector gaan steeds meer mensen gaan steeds meer mensen het smaakvolle en duurzame wild waarderen. Toen ik begon in dit vak was het toch voornamelijk het oudere publiek dat meestal de klassieke wildgerechten prefereerde, nu verheugen we ons in vooral veel jonge stellen en gezinnen die het hele wildverhaal enorm aanspreekt. Helemaal als je dan als jagende chef letterlijk kunt aanwijzen uit welk veld en in welke situatie het dier is geschoten en het hele proces in de hand hebt en hier uitleg over kunt geven dan vind je ongelofelijk veel positieve respons op een gewoon heel goed verhaal.

 

Ook als je niet van huis uit bekend bent met wild zou je toch echt een keer de uitdaging aan moeten gaan. Dan niet meteen met een heftig smaakkanon als het haas beginnen, maar kies voor een wat makkelijker en toegankelijker wildsoort als bijvoorbeeld hert of duif, dat is ook als je niet met wildsmaak bent grootgebracht verrassend lekker, daag jezelf uit en probeer eens wat!

 

 

 

 

Please reload